Házi videofelvételek digitalizálása

Látott már viszont 10 éves profi módon elkészíttetett VHS esküvõi videót? Ha igen, akkor látta milyen elkeserítõ volt a minõsége - pedig a legjobb anyagokkal dolgozott az operatõr. A napjainkig készített családi és céges vidófelvételek túlnyomó többsége VHS, VHS-C, Video8, vagy HI8-as rendszerû. Ezeknek a felvételeknek 5-10 év elteltével rohamosan romlik a minõségük, és így sajnos az értékük is. Nem tökéletes megoldás a digitális kamerákkal (Digital8 és MiniDV) készített felvételek kazettákon történõ tárolása sem, hiszen a kamerák alapvetõen nem lejátszónak készültek így gyakori lejátszóként használatuk tönkretehetik a drága berendezések mechanikáját.

Mi hát a hosszútávú megoldás?

Digitalizálás! Pontosabban a felvételek digitális formában történõ nem túl költséges tárolása úgy, hogy azt utána egy egyszerû asztali- vagy számítógépbe épített DVD lejátszóval bármikor azonos minõségben viszontláthassuk! Egy lemezre az eredetivel egyezõ minõségben közel 120 perc felvétel rögzíthetõ, de gyengébb minõségben akár 360 perc is!

Az ár? Lemezenként (maximum 240 perc felvétellel) 3.600 Ft, ami már tartalmazza a 25% ÁFA-t is. Az ár tartalmazza a nyersanyag, a DVD tokot is. A mennyiségi kedvezmény mértéke közös megállapodás alapját képezi. Saját készítésû lemezeinkrõl másodpéldányokat igény esetén 1.000 Ft-ért készítünk. A szolgáltatásról természetesen számlát is készítünk.

A digitalizálásra szánt felvételek átadás-átvételére jelenleg Székesfehérváron és környékén, illetve Budaörsön van mód. Ezen túlmenõen partnerek vagyunk a postai (utánvételes) szállításban is. Az utánvétel esetén a kazetták számának és méretének függvényében 800-1.200 Ft szállítási és csomagolási költséget számítunk fel.

VideoDVD


Utoljára frissítve: 2009.09.23.
Email: info@videodvd.hu